Vegetariánsky zeleninový boršč

Polievka plná vitamínov

Ingrediencie

- fazuľa
- zemiaky
- mrkva
- cvikla
- petržlen
- kapusta
- paradajkový pretlak
- 1 cibuľa 
- 3 strúčiky cesnaku
- bobkový list
- muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- 2-3 guľôčky nového a čierneho korenia
- olivový olej
- soľ

Mimochodom, viete o tom, že potrebné ingrediencie (okrem zeleniny) nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Postup

  1. Namočenú fazuľu dáme variť spolu s bobkovým listom.
  2. Medzitým si začneme čistiť zeleninu a ako prvé pridáme k fazuli zemiaky a jednu celú cibuľu aj so šupkou, odkrojíme z nej len obidva konce.
  3. Mrkvu, petržlen a cviklu nakrájame na malé kúsky, prípadne môžeme časť z nich aj nastrúhať, a dáme ich podusiť na panvicu na troške olivového oleja. Zeleninu osolíme a zakryjeme  pokrievkou. Pred koncom dusenia do zeleniny pridáme paradajkový pretlak, nastrúhame muškátový oriešok a pridáme mleté čierne korenie.
  4. Dusenú zeleninu s paradajkovým pretlakom primiešame do fazule so zemiakmi. Pridáme jeden strúčik cesnaku a guľôčky čierneho a nového korenia.
  5. Nastrúhame kapustu a pridáme ju do polievky. Potom dosolíme a varíme poslednú pol hodinu. Pred vypnutím do boršču ešte pretlačíme 2 strúčiky cesnaku.