Postup na kari
Cibuľku pomaly osmažíme na malom množstve oleja. Pridáme tekvicu nakrájanú na drobné kúsky, podlejeme trochou vody a posolíme. Ďalej podlievame kokosovým mliekom - postupne, vždy keď sa po čase väčšina vyparí. Pridáme kari korenie a zakryjeme pokrievkou.
Tentokrát sme tempeh pridali až nakoniec, ale môžete si ho pridať kedykoľvek počas varenia.
Postup na šalát
Reďkovku nastrúhame a pokvapkáme umeoctom. Necháme aspoň 5 minút odstáť, môžeme šalát aj zaťažiť tak, že na šalát položíme malý tanierik a naň niečo ťažšie, napríklad pohár s medom alebo džbán vody. Tak začne prebiehať prirodzená fermentácia, ktorou sa vytvárajú baktérie prospešné pre našu črevnú flóru a naše trávenie.
A príloha?
K jedlu môžete použiť prílohu podľa svojej chuti. Hodí sa napríklad ryža. Ak ste v kuchyni šikovní, môžete si vyrobiť aj zdravšiu verziu knedle.