Dusená červená kapusta s tempehom - bez kačice

Vegánska dusená červená kapusta

To najlepšie z tradičného chodu, ktorý sa jedáva s kačicou - výborná fialová dusená kapusta. Jedlo, ktoré je chutné, zdravé, veľmi lacné a dostupné aj cez zimu.

Ingrediencie

  • ½ červenej kapusty
  • 2 cibule
  • 1 tempeh
  • olivový olej
  • rasca
  • soľ
  • umeocot

Tempeh, olivový olej aj umeocot kúpite aj v obchodíku u Pánov Baklažánov.

Postup

  1. Kapustu si na jemno nastrúhame.
  2. Tempeh nakrájame na kúsky, osmažíme ho a odložíme si ho zvlášť.
  3. Cibuľu osmažíme do zlatista, potom pridáme rascu a posolíme.
  4. Na cibuľu pridáme nastrúhanú kapustu. Dosolíme, chvíľu smažíme a potom podlejeme vodou a zakryjeme pokrievkou. 
  5. Keď je kapusta dobre podusená, pridáme tempeh a aspoň 2 polievkové lyžice umeoctu a jedlo je hotové.
  6. Podávame napríklad s varenými zemiakmi, zemiakmi na cibuľke, plackami, atď.