1. Cícer namočíme aspoň na 12 hodín do vody.
2. Vodu vymeníme a dáme variť, asi po 10 minútach zbierame penu. Môžeme pridať bobkové listy alebo tymián. Varíme domäkka asi 1 – 1 a ½hodiny a 10 minút pred koncom varenia posolíme.
3. Necháme ešte mierne vychladnúť vo vode.
4. Všetko spolu rozmixujeme – uvarený cícer, tahini, šťavu z 1-2 bio citrónov, trochu olivového oleja, cesnak, rímsku rascu a dosolíme podľachuti morskou soľou alebo kvalitnou sójovou omáčkou Tamari (môžeme si to rozdeliť na časti, pretože niekedy to mixér naraz nezvláda). Ak je hmota hustá a nedá sa mixovať, dolievame vodu.
5. Dobrú chuť 😊 Hummus sa klasicky jedáva s arabským chlebom,môžete si ho naberať aj na zeleninu ako je šalát, mrkva, uhorka... alebo si k nemu uvariť celozrnnú ryžu natural.