Pšenová kaša s kokosovým mliekom a malinami

Chutné bezlepkové raňajky nielen pre celiatikov

Pšeno má prirodzene sladkú chuť, takže sa výborne hodí na prípravu sladkých kaší. Spomedzi minerálov obsahuje napríklad veľa železa proti chudokrvnosti, ale aj veľa zinku a kremíka, ktoré sú výborné na zuby, vlasy a nechty. Táto obilnina sa varí približne 15 - 20 minút a môžete si ju vopred aj namočiť.

Ingrediencie

- 1 diel pšena
- 3 diely vody alebo rastlinného mlieka
- husté kokosové mlieko/kokosová smotana
- maliny alebo iné ovocie
- javorový sirup 

A viete o tom, že potrebné ingrediencie nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Postup

  1. Pšeno uvaríme vo vode alebo v rastlinnom mlieku v pomere 1:3. Na varenie môžeme použiť ľubovoľné rastlinné mlieko, aj kokosové, ale ak by ste mali práve to husté kokosové mlieko, zrieďte ho s vodou.
  2. Navrch uvarenej kaše pridáme husté kokosové mlieko alebo smotanu, ovocie a osladíme ju javorovým sirupom.
  3. Na doplnenie tohto receptu sa hodí napríklad aj škorica, vanilka, hrozienka alebo sezamová pasta tahini.