Chrumkavá lieskovcová granola

Zdravé domáce müsli ešte lepšie ako kupované

Ingrediencie

- jemné ovsené vločky 
- lieskové orechy 
- vlašské orechy
- kokos
- javorový sirup
- kakao
- trocha vody
- trocha olivového alebo kokosového oleja
- papier na pečenie

Mimochodom, viete o tom, že potrebné ingrediencie nájdete aj v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Postup

  1. Orechy vopred na noc namočíme. 
  2. Ovsené vločky zmiešame najskôr s javorovým sirupom a s trochou vody. 
  3. K vločkám pridáme kokos, kakao a nakoniec primiešame aj orechy, z ktorých sme predtým zliali vodu.
  4. Dáme piecť do rúry na 160°C na papiery na pečenie a pečieme 30 - 45 minút, podľa chrumkavosti a podľa toho,
    koľko ste pridali vody.
  5. Jesť môžeme napríklad spolu s rastlinným mliekom (mandľovým, ovseným, ryžovým, pohánkovým).