Čerstvé makové mlieko s trstinovou melasou à la biela káva

„Biela káva“ s mega dávkou minerálov

Makové mlieko je rastlinný nápoj, ktorý si kedykoľvek môžete pripraviť čerstvý, a to veľmi rýchlo a jednoducho. Stačí ak máte doma za hrsť maku.

Trstinová melasa nie každému chutí a nehodí sa do každého jedla. K makovému mlieku mi však jej chuť vôbec neprekáža. 

Čo by vám však povedal každý poradca na výživu je, že trstinová melasa je dobrým zdrojom železa. Železo je najlepšie vstrebateľné ráno, takže spravíte dobre, ak si tento nápoj občas pripravíte aj pred raňajkami.

Tento recept mi celkom náhodou pripomenul chuť "bielej kávy". Myslím, že aj ak máte radi chuť kávy s mliekom, bude vám chutiť. Vyskúšajte ;-)

Mimochodom, viete o tom, že všetky potrebné ingrediencie nájdete v obchodíku u Pánov Baklažánov?

Ingrediencie

  • 5 PL maku
  • 1 l vody
  • ½  - 1 ČL trstinovej melasy
  • cejlónska škorica

Postup 

  1. Mak a  ½ litra vody poriadne rozmixujeme. Pomaly precedíme cez jemné sitko. 
  2. Mlieko dáme do mixéra, pridáme druhú polovicu vody, 1 ČL trstinovej melasy a škoricu, opäť rozmixujeme a máme hotové!